Villalanka

Villalankavalikoimistamme löydät esimerkiksi villalankoja puseroihin, huiveihin, vauvaneuleisiiin sekä sekoitelankoja sukkiin ja lapasiin.

Villa on luonnonkuitu, joka on yleensä lampaasta kehrättyä villaa. Villaa käytetään sen hyvän lämmöneristys- ja kosteudensitoimiskyvyn takia. Villa on ihana materiaali villapaitoihin, villasukkiin, myssyihin ja lapasiin. Puhdas villa huopuu myös hyvin, jolloin materiaali käy myös huovutettuihin lapasiin.

Villasukkalangat ovat yleensä sekoitelankoja, joihin on sekoitettu vahvikkeeksi polyamidia 15-25%. Tämä lisää sukkien kestoa ja estää myös huopumista.

Villa on syytä pestä 30-40 asteen lämpötilassa. Pesuaineeksi sopii neutraali tai erityisesti villalle tarkoitettu pesuaine. Villa kestää huonosti kuumuutta, joka voi näkyä kutistumisena, joten sitä ei suositella kuivattavan kuivausrummussa. Pesun jälkeen vesi puristellaan hellävarasesti pois ja levitetään tasaiselle alustalle esimerkiksi pyyhkeen päälle kuivumaan. Tällöin valmis villatuote ei veny ja pysyy parhaiten muodossaan. Mikäli haluat silittää villatuotetta suosittelemme ensisijaisesti vaatteen pingottamista tasolle ja asettamalla sen päälle kostean pyyhkeen.